De voordelen van kokosnootazijn

Auteur: Mireille · Gepubliceerd op
De voordelen van kokosnootazijn

De kokosnoot is een bijzondere noot. Hij geeft ons namelijk alles wat ‘ie in zich heeft. Van kokoswater en kokosmelk tot kokosolie: de kokosnoot heeft een behoorlijk veelzijdig karakter. Wij van FortuneBelly weten dat we met het gebruik van kokosnootazijn het beste in de kokosnoot naar boven halen.

 

Waarvoor gebruik je het en wat zijn de voordelen? Je leest het in deze blog.

 

Wat is kokosnootazijn?

 

Bij FortuneBelly zijn we er van overtuigd dat we met kokosnootazijn iets bijzonders in huis hebben. Kokosnootazijn wordt gemaakt van sap dat uit de bloesem van de kokosnootpalm komt. Als je dit sap tussen de 8 maanden en 1 jaar laat rijpen gebeurt er iets moois: er ontstaat kokosnootazijn. Een speciaal soort azijn dat door de lange rijping op vruchtbare grond bomvol gezonde voedingsstoffen zit.

Al eeuwenlang spelen onderdelen van de kokosnoot een belangrijke rol in de gezondheid. Binnen de Ayurveda (een traditionele Oosterse geneeskunde) wordt kokosnoot bijvoorbeeld gebruikt tegen haaruitval, brandwonden en hartproblemen.

 

Wat zijn de voordelen van kokosnootazijn?

 

kokosnootazijn bevat van allerlei goeds voor de mens. Doordat de kokosnootpalmen op vruchtbare bodem van kustgebieden groeien is het rijk aan aminozuren. Dit zijn belangrijke bouwstenen van proteinen (of eiwitten) die op hun beurt weer een belangrijke rol vormen in vrijwel alle biologische processen in ons lichaam.

 

En daarnaast:

 

  • Bevat kokosnootazijn een breed spectrum van vitaminen B & C en mineralen (1)
  • Heeft kokosnootazijn een lage glycemische index (GI) en kan het bloeddrukverlagend werken(1)
  • Heeft kokosnootazijn een antibacteriële werking(1)
  • Is het een bron van FOS (fructo – oligosacchariden). Dit zijn koolhydraten die niet verteerbaar zijn. Daardoor hebben ze een prebiotische werking en zorgen ze voor de groei van goede bacterien en een gezonde werking van de spijsvertering (2,3).

 

Psst .. Wist je dat FortuneBelly naast appelazijn en gembersap ook uit kokosnootazijn (van het sap) bestaat? Wil je het eens proberen? Check dan onze productpagina.

 

Referenties

  1. DebMandal, M. & Mandal, S. (2010). Coconut (Cocos nucifera L.: Areacaceae) : In health promotion and disease prevention. Asian Pacific Journal of Tropical Medicine.
  2. Hoogland, A. (2006). Prebiotica Niet verteerbaar maar zeer essentieel. Natura foundation, 3, 19-21.
  3. Coconut secret (2009). Opgehaald 09 Mei 2018 van: http://www.coconutsecret.com/vinegar2.html
Ontdek FortuneBelly
Deel dit artikel
Over de auteur
Mireille

Founder FortuneBelly